Byte av bank samt dörr.

Det var ett tag sedan jag uppdaterade men det har varit en liten paus i renoveringen här nu! :-(

Det som ligger som nästa punkt är att köpa en ny ytterdörr och efter som det gäller så mycket pengar så är det något som man gärna drar på. Det sjuka är att vi står helt själva för dörren men det är inte gilltigt för ROT-avdrag..! Anledningen är att föreningen äger dörren.. VA? Jag anser om jag betalar för dörren så är det jag som äger den, eller? Om mina föräldrar skulle göra detta på sitt hus skulle de vara ok att dra av.. Så det känns förbannat irriterande.. Men, men så är det..

Jag har äntligen bytt bank! Från nordea till swedbank. Jag har varit så irriterad på nordea i några år nu. Först när vi var på väg att köpa lägenhet första gången så hade vi lånelöfte där och allt såg bra ut. Sen när vi ringde banken fick vi ett helt annat upplägg. Vi skulle betala 13000:- i månaden totalt. Det gick juh helt enkelt inte.. Sen var jag förmånskund med en massa bra förmåner. Sen helt plötsligt fick jag ett brev att vi tar bort dina förmåner nu. VA? Hur kan man göra de? Sen har även den där fula dosan gjort mig irriterade i flera år... Så nu äntligen har jag ALLT i en och samma bank! (Då har jag ändå jobbat på nordea extra i ett år, och ändå är jag så missnöjd)

Skillnad va?

Idag tänkte jag bara slappa, har en massa disk att ta tag i från gårdagens pizzakväll med vänner. Vi var såå trötta så vi åt pizza, drack vin och slappade i soffan! :-) Väldigt mysigt!

Sen tänkte jag åka en sväng och kolla lite i affärer, kanske kan hitta något till hemmet. Sambon jobbar natt så det är lika bra att passa på medans han sover så kan han inte säga nej! :-)

Trevlig lördag! :-)






Gråter..





..av glädje.
Fick sms av min syster.
Hon befinner sig på förlossningen, snart kommer min systerdotter till världen!

Bord och stolar

Jag nämnade tidigare att vi köpte bord och stolar. Här är en bil på detta:


Bord: Ekensberg,massiv ek Stolar: Börje, massiv ek, vit klädsel

Jag var väldigt skeptisk mot vit klädsel, men jag blev övertalad. Stolarna är grymt sköna att sitta på också! Men dock är detta de enda stolarna vi har så när vi får besök är det lite problematiskt. Men allt går att lösa, i helgen fick en flyttkartong agera stol, funka hur bra som helst!

Jag läste att blondinbella har en stalker. Jag kan meddela att de har jag med. Det är en tjej vid namn Siri. Det är lika bra att jag hänger ut henne med en bild så kanske hon skäms lite.



Hon är en svart brittisk korthår. Hon följer mig överallt jag går.. I lägenheten vill säga! :-) Men hennes enda motiv är att bli klappad.



Skämt å sido. Jag lider med henne, sjukt att en 19-åring ska behöva vara rädd. Jag var rädd idag när jag gick från Frösunda när jag hämtade ett paket, tills jag upptäckte att det va min egen skugga jag såg! :-O
Hon skriver att polisen inte tror henne. Tyvärr tror jag inte att problemet ligger där. Polisen gör allt som de får göra. Det är lagen som måste ses över är jag rädd, jag blir lite less när man gnäller på polisne hela tiden. De är människor de med och gör allt de kan för att följa vad sin arbetsgivare säger och samtidigt uppfylla alla medborgares krav och önskemål..

// Malin

Som jag alltid säger..



 ..jag har världens bästa chef! :-)


I natt sov vi äntligen i sovrummet!

Nu är tapetseringen och målningen klar! Tack gode du säger jag bara! Det har varit saker överallt! Men nu är det även städat så nu känns det som man bor i en tvåa igen och inte i en etta! :-)



Sovrum innan:



Sovrum efter:



Dessutom har vi fått den ena soffan såld för 1000kr mer än vi la ut den för! Så imorgon blir den hämtad!
Allt går vår väg just nu!

Vinnare och en rymling!

Jag vann en tävling på Magdalena Graafs blogg! Haha det trodde jag aldrig! http://magdalenagraaf.se/tavla-och-vinn-parfymer/ Jätteroligt! Jag tycker verkligen om hennes blogg. Har läst den sen hon bloggade på bloggfamiljen. Längtar tills hennes nästa bok kommer!


Jag nämnde tidigare att vi behövde köpa ny ytterdörr. Det erfarade vi bittert i onsdags morse. Vi försov oss först, sambon hade en tid att passa kl 10. Jag vaknade vid kvart över 9 och väcker honom. Stressigt blir det. Han stiger upp och säger att ytterdörren står öppen! Jag får panik och letar efter katterna. Siri sitter på soffan men vart är Victor? Han är väldigt rädd men han har endå en tendens att vilja gå ut från lägenheten. Jag slänger på mig morgonrocken och springer ut i trapphuset med morgonfriss och barfota. Upp eller ner? Jag springer ner till porten, inte där, ner till källarn inte där. Sambon springer upp, då hör jag en katt som fräser, där ligger han jätterädd och trycker! Tillslut får han tag på honom och bär ner en sprattlande katt, han sprang raka vägen in och gömde sig under soffan.. Vilken panik jag hade! Tänk om någon släppt ut honom, då hade han lugnt dött.. Hemska tanke...

Söta knäppa lilla katt, nja kanske inte så liten.. :-)



Nu har vi troligtvis valt fondtapet till sovrummet, det blir troligtvis denna: http://www.tapetshopen.se/garden-12952-p-2568-c-265.aspx. Det är orkidér på den! Men jag ska titta på den, vi har tagit hem provet, så får vi se hur det känns!

Ha det så bra!

Dagens outfit



Skor: Stadium
strumpor: typ hm
byxor:ingen aning
tröja: hm
munskydd:byggmax
slipdamm:spackel från Becker

Sover i vardagsrummet

Tillbaks till jobbet idag! Huvudet före in i årsbokslutet! :-)

Spacklingen av sovrummet är i fullgång så det vara bara att skruva isär sängen igen och flytta ut sängen i vardagsrummet. Så nu är vardagsrummet bara en enda stor madrass! Men inom två dagar så ska vi vara tillbaka i sovrummet igen!

I går blev det ikea igen! :-) Vi behövde ett köksbord så de inhandlades, samt stolar. Tur att vi har det nu när vi inte kan sitta i vardagsrummet och äta längre!

Det rullar på här! Nästa projekt är att byta ytterdörr. Så vi måste få tag på ordförande i föreningen och se vad det är som gäller vi installering av ny dörr!

Nu: sängen, eller ja..


2010!

Ja, då var det år 2010, spännande!

Det händer mycket här i lägenheten! Vi har köpt säng, det blev hemnes från ikea fast vit. Inte den svarta som jag visade tidigare. Vi fick hem sängen samma kväll så den står på plats och är jättefin! Byrån ska vi köpa lite senare. Vi ska riva ut klickgolvet där inne och lägga in ett mörkare golv (även det klickgolv), samt måla alt. tapetsera om. Då kan vi lika bra vänta med att fylla rummet med möbler tills de är klart!

Vi har satt upp en hängare från jula (99kr) och en "pilaster"hylla (ej orginal) från duka som vi köpte för typ ett årsedan på rea.. Det blev verkligen toppen fint, passar väldigt bra till tapeten, som jag i början var lite skeptisk till. Men nu tycker jag verkligen om den!


Innan
Innan

Efter
Efter

Snyggt va?



RSS 2.0